|

Hoe lang duurt het plaatsen van een uitbouw? Aannemer vs. Prefab

Het plaatsen van een uitbouw is een van de beste investeringen die je kunt doen als je het comfort en de mogelijkheden van je woning optimaal wilt benutten én verbeteren. Natuurlijk komt er heel wat bij de bouw van een uitbouw kijken en duurt het hele bouwproces in de meeste gevallen ook een hele tijd.

Toch verschilt de bouwtijd voor een uitbouw sterk, afhankelijk van de methode die je hanteert. Hieronder vind je wat meer info over de verschillende manieren om een uitbouw te laten bouwen en de tijd die daarvoor nodig is.

De aannemer

De eerste optie is de uitbouw laten bouwen door een aannemer. De aannemer is een externe specialist die zich bezighoudt met op maat maken van de uitbouw van je woning, zodat de uitbouw bij je woning past op verschillende factoren. Bijvoorbeeld afmetingen, stijl en materialen. De constructie van de uitbouw wordt in dit geval op maat aan huis gebouwd. Wat zijn nu de belangrijkste voordelen en nadelen van deze aanpak?

Voordelen van een aannemer

Het grootste voordeel van een aannemer is natuurlijk dat er sprake is van maatwerk. Hierdoor past de uitbouw perfect bij jouw woning. Je weet dus zeker dat aan jouw persoonlijke wensen voldaan wordt als je zo’n expert inschakelt.

Nadelen van een aannemer

Aan de andere kant duurt het bouwen van een uitbouw via een aannemer een stuk langer, juist omdat alles ter plaatse gemaakt wordt. Een bijkomend nadeel is dat je ook een stuk meer betaalt voor deze aanpak.

Prefab

Vervolgens is er ook prefab, een bouwmethode waarbij men gebruik maakt van reeds geproduceerde onderdelen en elementen om snel een uitbouw in elkaar te zetten.

Voordelen van prefab

De voordelen van een prefab uitbouw zijn ongelofelijk uitgebreid. Ten eerste ervaar je als klant héél weinig hinder door de werken die erbij komen kijken. Dit komt natuurlijk omdat de uitbouw op een andere plaats is geconstrueerd en gewoon ter plaatse in elkaar gezet wordt. Dit brengt met zich mee dat de tijd die nodig is voor het plaatsen van prefab erg kort is, namelijk 3 tot 4 uur plaatsingstijd. Een ander voordeel is ook dat prefab constructies over het algemeen minder kosten, waardoor je dus geen gat in je portemonnee krijgt voor een nieuwe uitbouw. Vaak kiezen mensen voor maatwerk omdat ze denken méér keuze te hebben op het vlak van afwerking, stijl en design. Ook bij prefab bestaan er heel wat opties, waardoor je je dus niet tevreden hoeft te stellen met een uitbouw waar je je niet écht goed bij voelt.

Nadelen van prefab

Zoals al gezegd vind je een tal van mogelijkheden bij een gespecialiseerde aanbieder van prefab constructies. Zo blijf je niet op je honger zitten als het gaat om de bouw van je uitbouw en ben je hoe dan ook tevreden met het resultaat. Wil je zeker zijn dat jouw uitbouw snel én op professionele wijze geplaatst wordt? Dan loont het zeker de moeite om te vertrouwen op een gespecialiseerd prefab-bedrijf. De combinatie van een duidelijk stappenplan, jarenlang ervaring professionele begeleiding én betrouwbare materialen garandeert een ruimer wooncomfort, geheel naar jouw wens. 

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten