Aanbouw in Amsterdam

Meer woonruimte nodig? Jouw aanbouw in Amsterdam is zo geplaatst!

Gegarandeerd. Volledig maatwerk.

Bekend van o.a.

In drie stappen naar meer woonruimte

bezoek onze showroom

Ontwerp zelf je aanbouw of bezoek onze showroom.

Al jouw wensen bekend?

Al jouw wensen bekend? Dan komen we langs en meten alles in.

Binnen 5 dagen staat je aanbouw

Tijd voor het plaatsen. Binnen 5 dagen staat je aanbouw.

Pre showroom Amstelveen

Kom langs in onze showroom

Wil jij een uitbouw laten plaatsen in Amsterdam en wil jij vooraf precies weten hoe jouw prefab aanbouw er uit komt te zien? Kom dan langs in onze showroom in Amsterdam. Wij ontvangen je graag met een kop koffie en bespreken met jou alle mogelijkheden en laten alle opties zien.

Pre uitbouw amsterdam

Ontwerp zelf je uitbouw in Amsterdam

Wil je zelf aan de slag met het ontwerp van jouw aanbouw in Amsterdam? Dat kan. Wij hebben een eenvoudig te gebruiken online configurator ontwikkeld, waarbij je zelf stap voor stap je voorkeuren en wensen opgeeft.

 • In 5 dagen geplaatst
 • Geen wekenlange verbouwing
 • Schoon opgeleverd

Nog niet overtuigd?
Wat De Prefabriek uniek maakt

Kwaliteit

Kwaliteit

Wij produceren al onze bouwoplossingen zelf. Zo houden we de complete regie en garanderen we de hoogste kwaliteit.

Snel en vakkundig

Snel en vakkundig

Door onze slim uitgedachte bouwsystemen werken we snel. En onze jarenlange ervaring zorgt voor een vakkundig resultaat.

100% transparantie 

100% transparantie 

Direct de kosten berekenen van jouw uitbouw. Vooraf zorgen we ervoor dat alles helder is. Achteraf geen ongewenste verrassingen.

Hoog afwerkingsniveau

Hoog afwerkingsniveau

Een vanzelfsprekendheid. Mocht er toch iets misgaan, dan lossen we dat binnen no-time dubbel en dwars op.

Isolatiewaarde +++

Isolatiewaarde +++

Door de gebruikte materialen hebben onze prefab-bouwoplossingen een hoge isolatiewaarde. Fijn voor jezelf en je energierekening.

10 jaar garantie

10 jaar garantie

Het geeft aan dat wij volledig vertrouwen op onze bouwoplossingen. En zo hopelijk jouw vertrouwen weten te winnen.

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

 • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
 • Speel met alle mogelijkheden
 • Direct inzicht in de kosten

Wist je dat…

Amsterdam een populaire stad is met een steeds grotere vraag naar woningen? Hierdoor is het een uitdaging om een woning te vinden die aan al je wensen voldoet. Een oplossing die veel mensen overwegen is om hun bestaande woning uit te breiden door middel van een uitbouw. Hier volgt een aantal feiten over bouw en de cultuur in Amsterdam:

 • De architectuur van Amsterdam weerspiegelt de geschiedenis en ontwikkeling van de stad. De oudste gebouwen in de stad dateren uit de 17e eeuw en zijn in de stijl van de Hollandse Gouden Eeuw. Deze gebouwen hebben vaak puntgevels en trapgevels.
 • Amsterdam heeft ook een aantal gebouwen uit de art nouveau- en art deco-periode, evenals naoorlogse modernistische architectuur.
 • In Amsterdam zijn woninguitbreidingen onderworpen aan een aantal voorschriften en bouwvoorschriften, die ervoor moeten zorgen dat ze veilig en functioneel zijn en voldoen aan de lokale esthetiek.
 • Een andere bekende Amsterdamse stijl is de ‘Hollandse Renaissance’-architectuur, die eind 16e eeuw werd ontwikkeld en terug te zien is in de gebouwen van de wijken Oud Zuid en Oud West. Deze gebouwen zijn symmetrisch van opzet en hebben doorgaans een centrale entree en een schilddak.
 • Voordat een aanbouw kan worden gebouwd, moeten huiseigenaren een bouwvergunning van de lokale overheid verkrijgen. Dit proces omvat meestal het indienen van gedetailleerde plannen en tekeningen van de voorgestelde uitbreiding, evenals het verstrekken van informatie over de materialen en constructiemethoden die zullen worden gebruikt.
 • Uitbreidingen worden meestal gebouwd met baksteen of hout, omdat deze materialen traditioneel zijn en passen bij de esthetiek van de bestaande gebouwen in Amsterdam.
 • Amsterdam is een stad met veel historische en architectonische waarde, in sommige gevallen kan het nodig zijn om speciale vergunningen te verkrijgen en de richtlijnen van de overheid te volgen om het culturele erfgoed van de stad te behouden tijdens de bouw van de uitbreiding.