Meest gestelde vragen

Bestemmingsplan

Tegenwoordig zijn veel bestemmingsplannen online in te zien via de website van de gemeente en/of via www.ruimtelijkeplannen.nl. Kun je jouw bestemmingsplan hier niet vinden? Neem dan contact op met jouw gemeente.

Vergunning

Om te weten of er een omgevingsvergunning nodig is bij jouw project, kun je op omgevingsloket.nl een vergunningscheck doen. Met deze check wordt in vier stappen bekeken of er een vergunning nodig. De check duurt ongeveer vijf minuten.

Stap 1

Het invullen van de locatie van het bouwproject. Hiermee wordt bekeken wat voor bouwregels er gelden voor jouw locatie.

Stap 2

Het aangeven van de werkzaamheden. Deze stap bestaat uit twee pagina’s. Op de eerste pagina bevindt zich een keuzelijst voor alle bouw-, omgevings- en milieuwerkzaamheden. Op de tweede pagina staat een keuzelijst die betrekking heeft op waterwerkzaamheden.

Stap 3

Hier volgen enkele vragen over jouw pand, onder andere of het pand een monument is of niet.

Stap 4

In de vierde en laatste stap wordt de uitkomst gegeven van de vergunningscheck. Je hoeft hier verder niks in te vullen.

In principe mag je in Nederland vergunningsvrij uitbouwen tot 4 meter. Als je woning echter in een beschermd stadsgezicht valt, een gemeente- of rijksmonument is, of jouw gemeente een verordening heeft, dien je een vergunningsaanvraag te doen. Je kunt altijd een online vergunningscheck doen.

Jazeker. Wij kunnen dit hele traject voor jou overnemen. Door jarenlange ervaring weten wij precies welke wegen wij moeten bewandelen. Wat de haken en ogen zijn. Dat scheelt jou natuurlijk ook veel tijd en energie. Mail of bel ons voor meer informatie en de kosten.

Dat verschilt. Maar een eenvoudige aanvraag gaat via de reguliere procedure. Deze heeft een beslistermijn van uiterlijk acht weken. Complexere aanvragen gaan via de uitgebreide procedure. Die heeft een beslistermijn van uiterlijk 26 weken. In deze periode ligt de omgevingsvergunning zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Je kunt deze zonder afspraak inzien. Het is afhankelijk van diverse factoren of een aanvraag wordt afgehandeld via de reguliere of uitgebreide procedure. Hiermee spelen aard en omvang en situering een belangrijke rol. Aanvragen die betrekking hebben op een Rijksmonument of een tijdelijke ontheffing vallen altijd onder een uitgebreide procedure. Let op: tegenwoordig verlengt de gemeente Amsterdam de 8 weken met nog eens 6 weken.

Toestemming

In principe mag je zonder akkoord uitbouwen. Het is natuurlijk wel zo netjes om dit van tevoren met je buren te bespreken.

Ja, dat is mogelijk. Ons systeem maakt het goed mogelijk om tussen de uitbouwen van jouw buren een aanbouw te plaatsen. Het is zelfs zo dat wanneer de buren een kwalitatief goede uitbouw hebben, wij de gevelbekleding weg kunnen laten. Dat levert jou onder de streep meer netto woonruimte op. Ideaal.

Ja, dat kan. Als jouw woning onderdeel uimaakt van een Vereniging van eigenaren kan het zijn dat je toestemming van de overige leden van de VVE nodig hebt. Als je een rijtjeswoning of een 2-onder-een-kap hebt, betekent dit niet dat er een VVE is. Je kunt alleen eigenaar zijn van de woning en dus alleen beslissen om uit te bouwen.

Burenkorting

Ja, wij kunnen dan een burenkorting aanbieden. Een voorwaarde: de aanbouw dient in dezelfde week geplaatst te worden. Dat is qua logistiek (en kosten) wel zo prettig voor iedereen.

Garantie

Ja zeker, wij geven de volgende garanties:

  • Constructie: 10 jaar
  • Beslag (hang- en sluitwerk): 3 jaar
  • Kozijnbeglazing: 10 jaar
  • Bouwkundig werk: 10 jaar
  • Elektrische elementen/installatiewerk: 2 jaar

Prefab-aanbouw

De vloer bestaat uit een prefab-geïsoleerde systeemvloer met een isolatiewaarde van Rc 4,5 m2.K/W. De wanden van de aanbouw bestaan uit een stalen skeletten frame, met een isolatiewaarde van Rc 4,9 m2.K/W. Het dak bestaat uit een stalen balklaag met een isolatiewaarde van Rc 6,0 m2.K/W.

We zijn natuurlijk niet onpartijdig. Maar, als je kijkt naar de objectieve voordelen en de resultaten, dan is de kwaliteit minimaal gelijk, zo niet beter. Dat heeft met diverse zaken te maken, onder andere met het feit dat de bouw binnen wordt geproduceerd onder perfecte omstandigheden, aangezien er geen hinder van het weer wordt ondervonden. Verder wordt er op een schone en vlakke vloer gewerkt. De bevestiging gaat op dezelfde manier als bij traditionele bouw. Daarom geven wij met een gerust hart de garantie dat kant-en-klare aanbouw van minimaal dezelfde kwaliteit is.

 

Prefab-aanbouw wordt niet op de bouwplaats maar volledig geproduceerd in de werkplaats. Er wordt in alle rust en onder perfecte condities gebouwd wat veel mogelijkheden biedt. Bijna alle types en soorten bouwen kunnen prefab worden gemaakt. Andere belangrijke verschillen ervaar je tijdens de bouwperiode zelf. Zo hebben jij en je buren veel minder (geluids)overlast. Het meeste werk vindt namelijk niet bij jou thuis plaats, maar op de werkplaats. Bovendien is de kwaliteit van prefab-bouw altijd verzekerd omdat de bouwomstandigheden ideaal zijn. Een bijkomend voordeel is dat er van tevoren dieper op de materie ingegaan wordt omdat alles vóór aanvang van de bouw al gemaakt moet zijn. Zo worden er veel eerdere eventueel bouwfouten uitgehaald, die anders pas later aan het licht zouden komen. Kortom, er zijn nogal wat voordelen.

Als er een bestaande uitbouw is, dan is het voor ons mogelijk om naast de bestaande uitbouw verder te bouwen. Het enige wat niet kan, is dat we niet op de bestaande vloer kunnen bouwen. Daarvoor dienen wij eerst de bestaande vloer te slopen.

Bij normaal onderhoud doet jouw aanbouw niet onder voor dat van een normaal huis.

Na het inmeten/uittekenen van de uitbouw wordt het duidelijk of het mogelijk is om de wanden/het plafond strak door te laten lopen. Bij een tussenwoning komen de wanden altijd naar binnen.

De Bouw

Tegels dienen op de breedte en diepte van de aanbouw worden verwijderd, zodat de aanbouw in 5 dagen gerealiseerd kan worden. De tegels en de afgegraven grond kunnen in ‘bigbags’ geplaatst worden, minimaal 4 meter vanaf de achtergevel. Op de hijsdag worden deze uit de tuin gehaald en in containers geplaatst.

Wij adviseren om een week van tevoren te beginnen. Allereerst in de woning 2 meter vanaf de achterwand ruimte vrijmaken, zodat we een tijdelijk stofscherm kunnen plaatsen. Ook in de achtertuin adviseren wij om een week van te voren te beginnen met het verwijderen van de schuttingen en de bestrating.

Hoe groot een uitbouw of aanbouw mag zijn is te vinden in het bestemmingsplan. Dit is onder andere afhankelijk van de oppervlakte van de kavel, de hoogte en de plaats van de uit- of aanbouw. De regels hiervoor staan in de Bor (Besluit omgevingsrecht).

Ons team van bouwkundig tekenaren kunnen jouw wensen perfect vertalen naar de tekentafel en voldoen aan alle wettelijke eisen. Doordat wij het hele traject verzorgen, bespaar je veel tijd en energie.

Van het ontwerp en de constructieve berekeningen en tekeningen tot de vergunningsaanvraag en de bouw. Alles wordt volledig door ons verzorgd.

Standaard is 10m1 heiwerk in de prijs meegenomen. Standaard zijn er 2 heipalen nodig, afhankelijk van de maatvoering.

Wij laten alles bezemschoon en afgetimmerd achter.

Dat is één van de grootste voordelen door met onze kant-en-klare bouwoplossingen te werken, omdat we maar vijf dagen bezig zijn. Wij plaatsen twee meter vanaf de achterwand een tussenwand. Je kunt dus gewoon in je huis blijven en gebruik maken van water en elektriciteit. Ideaal.

Onze ervaring leert dat kinderen het als een groot feest beschouwen. De bouwwerkzaamheden maken altijd grote indruk. Het is leuk en spannend tegelijk. Wij zijn dan ook gewend om met kids in een verbouwing om te gaan.

Verbouwen geeft bij elke aannemer helaas overlast, daar kan ook de de Prefabriek niet omheen. Uiteraard proberen we voor jou de overlast zoveel mogelijk te beperken, maar bouwstof is niet te voorkomen. Het is overigens natuurlijk wel zo dat er met kant-en-klare uitbouw veel minder stof vrijkomt en afval is dan tijdens conventionele bouw. Dat is prettig voor jou en je buren, maar ook voor het milieu.

Bij onze fabriek hebben wij een showroom. Hier kun je alles ervaren. Van materiaal en afmeting tot kleur. Hier kunnen we samen alles bespreken.

Kosten

Het kan zo zijn dat er tijdens het bouwproject nieuwe wensen ontstaan of dat we tegen onvoorziene zaken aanlopen. Vaak worden deze zaken ter plekke door ons of door een partner opgelost. Dit brengt natuurlijk extra kosten met zich mee. Deze kosten worden aan het eind van het project in een meerwerkfactuur uiteengezet. Mocht je tijdens het bouwen vragen hebben over de extra kosten dan informeren we je daarover.

25% bij opdracht

65% bij start productie aanbouw in fabriek

10% bij oplevering

Verzekering

Wij zijn een Bouwend Nederland-aannemer. Ook hebben wij een doorlopende CAR-verzekering voor de projecten.

Planning

Maandag: gevel doorbraak (overlast: machine geluiden en kleine trillingen,)

Dinsdag: graven (overlast: machine geluiden)

Woensdag: plaatsen (overlast: straat afgesloten)

Donderdag & vrijdag: aansluitingen en afwerking etc. (Overlast: slijpen, hakken en boren)

Overige vragen

Wij werken in een bepaald werkgebied. Zeker weten of we in jouw omgeving een aanbouw plaatsen? Neem gerust contact op. Samen kijken we wat de mogelijkheden zijn.

Geen zorgen. Elke vraag die tijdens het project bij je opkomt kunnen wij beantwoorden. Mocht je vragen hebben die hier niet tussen staan laat het ons dan weten.

Ontwerp zelf je aanbouw met onze configurator

  • Snel en eenvoudig in gebruik
  • Talloze opties: van materiaal tot afmeting
  • Direct inzicht in de kosten