Specificaties aanbouw
Specificaties aanbouw
De wanden van de aanbouw bestaan uit een staalskeletframe met een isolatiewaarde van Rc 4,9 m2.K/W. De binnenzijde wordt voorzien van een stootvaste OSB-beplating en daarover 12,5mm gipsplaten. Deze gipsplaten worden sausklaar afgewerkt. De buitenzijde van de aanbouw wordt voorzien van een ademende magnesiumoxide plaat.
Het dak van de prefab-aanbouw bestaat uit een stalen balklaag voorzien van constructieve underlayment-platen. De balklaag wordt aan de buitenzijde voorzien van PIR-isolatieplaten op afschot. Tussen de balklaag wordt er isolatie gemonteerd met een totale isolatiewaarde van Rc 6,0 m2.K/W. De binnenzijde van de balklaag wordt voorzien van 12,5mm gipsplaten. Deze gipsplaten worden sausklaar afgewerkt.
In de configurator kunt u voor diverse soorten gevelbekleding kiezen: baksteen, kunststof of hout. Heb je een andere wens? We kijken graag naar andere mogelijkheden. Wanneer de aanbouw grenst aan een kwalitatief goede aanbouw, dan kunnen wij de gevelbekleding aan die zijde(n) weg laten zodat je netto meer ruimte overhoudt aan de binnenzijde.
De vloer bestaat uit een prefab-geïsoleerde systeemvloer met een isolatiewaarde van Rc 4,5 m2.K/W. De prefab-vloer is afgewerkt met een droogbouw afwerkvloersysteem waarin het leidingwerk kan worden verwerkt. De afwerkvloer van de aanbouw is glad en vlak afgewerkt, zodat parket, vloerbedekking of tegels er direct overheen gelegd kunnen worden. De vloer van de prefab-aanbouw wordt naadloos aangesloten op de bestaande vloer van de woning. Wanneer de vloer van de bestaande woning niet vlak is, dien je deze zelf uit te vlakken.
De aanbouw wordt altijd geleverd met een nieuw kozijn. Dit doen wij om de garantie te kunnen waarborgen. In de design tool kun je kiezen voor diverse type kozijnen en materialen. Heb je een andere wens? We kijken graag naar andere mogelijkheden. Mocht je de bestaande kozijnen willen behouden, dan verzoeken we deze zelf te verwijderen voordat we starten.
Je kunt kiezen voor een lessenaar of een zadeldak-lichtstraat. De lichtstraat zorgt ervoor dat de lichtinval in de bestaande woning wordt behouden. Wij adviseren een lichtstraat vanaf 2,5m diep, afhankelijk van de bestaande lichtinval van je woning.
Het groene dak wordt als volgt opgebouwd. Allereerst drie wortelwerende lagen inclusief drainage met daarop een speciaal ontwikkeld substraat waarin de sedumplantjes kunnen groeien. Sedumplantjes kunnen goed tegen warmte en kou. Sedums nemen vocht op in hun bladeren. Er kunnen tot wel 12 soorten sedum in een groendak zitten. Ieder sedumsoort bloeit ongeveer vijf weken, allemaal met een eigen kleur. De bloeitijd ligt tussen april en oktober. Met sedummatten is het groene dak direct 95% begroeid. In de goot en langs enkele randen wordt Olivijn gelegd om de planten van de kant af te houden. Olivijn haalt CO2 uit de lucht, gunstig voor het tegengaan van klimaatverandering. Olivijn gaat verzuring van de bodem tegen en levert voedingsstoffen aan de planten. De plantjes zorgen voor verkoeling in huis en beschermen de dakbedekking.
De beglazing is voorzien van HR++ veiligheidsglas en ventilatieroosters. Tegen een meerprijs is tripple/zonwerend glas ook mogelijk.
Alle installaties worden aangelegd volgens de NEN-1010 norm. Standaard leveren wij het schakelmateriaal van het merk Berker. Als je een ander type/merk wilt, is dit mogelijk in overleg. De installaties van de aanbouw worden aangesloten op de bestaande installaties van de woning. Bij de door jou gekozen opties in de tool is het niet nodig om de huidige meterkast uit te breiden.
Inbraakwerend beslag met inbraakwerendheid klasse II. Alleen de deur van binnenuit vergrendelen kan ook.
In onze design tool kun je de volgende materialen kiezen:
- Hout
- Kunststof
Een overstek is handig voor het monteren van spots in de onderkant. Ook is het mogelijk om je zonnescherm aan de overstek op te hangen.
De aanbouw kan geleverd worden met een verticale design radiator(en) en/of vloerverwarming. De capaciteit van de radiator(en) wordt berekend en aangesloten op de huidige cv-installatie.
De vloerverwarmingsbuizen worden op een verdeler aangesloten die een positie krijgt in de aanbouw. Een andere positie van de verdeler is mogelijk tegen een meerprijs. Als je de begane grond van de huidige woning wilt voorzien van vloerverwarming, dan kunnen wij dit in de opdracht meenemen. Helaas is het niet mogelijk om vloerverwarming in te frezen op een houten balklaag.
Voor de aanleg van de fundering wordt de bouwput uitgegraven en overtollige grond afgevoerd. We brengen stalen funderingspalen aan. Het aantal is afhankelijk van de grootte van de aanbouw. De graafwerkzaamheden voeren we uit met een graafmachine die via een achterom (min 80cm breed) naar de tuin kan. Wanneer er funderingsproblemen bekend zijn in de buurt zijn wij genoodzaakt schroefpalen toe te passen om verdere schade te voorkomen. Hier zit wel een meerprijs aan verbonden. Uit voorzorg schroefpalen gebruiken is ook mogelijk.
In de ontwerptool kun je aangeven of je ‘wel of geen achterom’ hebt, zodat de graafmachine en heimachine de achtertuin kunnen bereiken. De achterom dient minimaal 80cm breed te zijn. Daarnaast is het noodzakelijk dat de machines die twee meter lang zijn, eventuele bochten in de poort kunnen maken. Indien dit niet mogelijk is, kun je voor ‘geen achterom’ kiezen. Als dit zo is dan dient er een week voor we starten een hijskraan komen om de graafmachine en heimachine naar de achtertuin te hijsen. Op de dag dat de aanbouw wordt geplaatst, worden de machines weer teruggezet op de weg.
De bestaande achtergevel wordt vakkundig afgebroken en voorzien van een stalen portaalconstructie. De afmeting van deze portaalconstructie wordt bepaald door een erkend constructeur. Hierbij zijn wij uitgegaan van een normale eengezinswoning. Als je beganegrondwoning deel uitmaakt van een appartementencomplex, kunnen wij door middel van archieftekeningen een definitieve prijs geven voor de benodigde staalconstructie. Wanneer er ook een interne doorbraak gewenst is, zullen wij dit eerst moeten laten berekenen door een erkend constructeur om de meerprijs op deze offerte te kunnen bepalen.
Voorafgaand aan het maken van de doorbraak wordt er een tijdelijke stofwand geplaatst tussen de te slopen gevel en de bestaande woning. Je kunt ook kiezen voor geen doorbraak. In dat geval zullen wij alleen de bestaande kozijnen/deurstellen verwijderen. Ook zullen wij twee lagen metselwerk verwijderen om een goede waterdichte aansluiting te creëren van de binnen- naar de buitenmuur.
De prefab-aanbouw wordt van onze fabriek in Amsterdam naar de locatie vervoerd op een dieplader. Op locatie wordt de aanbouw met een mobiele kraan van de dieplader over het huis gehesen en op de juiste plek neergezet. Om dit zo goed mogelijk te realiseren zal de hijslocatie goed bereikbaar moeten zijn. Dit houdt in dat de parkeerplaatsen voor en rond de hijslocatie vrij moeten zijn. Mocht de hijslocatie zich in een ‘betaald parkeren-zone’ liggen, dan vragen wij bij de betreffende gemeente een vergunning aan om de parkeerplekken voor de woning te kunnen gebruiken. Wij gaan ervan uit dat de hijslocatie bereikbaar is en dat de aanbouw over het huis gehesen kan worden.
De bestaande wanden en het plafond van de aansluiting van de aanbouw worden afgewerkt met gipsplaten. Het doen van aanpassingen of het verbouwen van de huidige meterkast is geen onderdeel van deze offerte. Als je kiest voor de standaardaanbouw, hoeven er ook geen aanpassingen worden gedaan.
De plek waar de aanbouw wordt geplaatst, dient vrij te zijn van bestaande bestrating, beplanting, erfafscheiding, schaammuren en zonwering. Dit dien je zelf te verwijderen, voordat we starten. Als je wilt dat wij dit op ons nemen, dan kan dat tegen een meerprijs.
Wanneer jouw huis in een ‘betaald parkeer-zone’ ligt, belasten wij deze door in een meerwerkfactuur.
Na het verlenen van de opdracht zal de aanbouw exact worden ingemeten door onze bouwkundig tekenaar. Vervolgens worden de detailtekeningen gemaakt. Deze worden ter goedkeuring en controle naar jou gestuurd. De tekeningen worden ook in 3D aangeleverd, zo krijg je een compleet en goed beeld.
De aanbouw wordt binnen 5 werkdagen geplaatst en opgeleverd. Wij gaan ervan uit dat stroom, water, sanitair en eventuele andere voorzieningen door jou beschikbaar worden gesteld. Heb je liever dat we een mobiel toilet gebruiken, dan kan dat tegen een meerprijs. Uiteindelijk wordt alles bezemschoon opgeleverd. Wel zo fijn.
Constructie: 10 jaar
Beslag (hang- en sluitwerk): 3 jaar
Kozijnbeglazing: 10 jaar
Bouwkundig werk: 10 jaar
Elektrische elementen/installatiewerk: 2 jaar
Wij zijn ook aangesloten bij Bouwend Nederland.
- 25% bij akkoord opdracht
- 65% bij start productie (+/- 4 weken voor plaatsing)
- 10% na oplevering
Ontwerp zelf je aanbouw met onze configurator
- Snel en eenvoudig in gebruik
- Talloze opties: van materiaal tot afmeting
- Direct inzicht in de kosten