Dakramen (4)

Glazen dak in aanbouw

Wil jij een aanbouw met glazen dak aan je woning plaatsen? Goed idee. Zo creëer je niet alleen extra woonruimte, maar ook een belangrijke bron van licht in huis. Bij De Prefabriek stel je jouw uitbouw met glazen dak helemaal zelf samen. Met onze online tool zie je precies wat de mogelijkheden zijn en krijg je direct inzicht in de kosten. En het beste van al: we hebben jouw aanbouw al binnen vijf dagen geplaatst. Ontdek de mogelijkheden!

Bekend van o.a.

Mogelijkheden voor een uitbouw met glazen dak

Tijdens het ontwerpen in onze tool krijg je verschillende mogelijkheden te zien. Voor het type gevelbekleding, de vorm van de pui en de afwerking van het dak bijvoorbeeld. Maar ook voor de wanden aan de binnenkant, de eventuele installatie van vloerverwarming en allerlei extra’s zoals lichtaansluitingen, ingebouwde spots en stopcontacten. Zo stel je jouw uitbouw met glazen dak helemaal naar eigen smaak samen.

 

 

Modellen voor het glazen dak in je aanbouw

Je kunt ook het type dak van je glazen aanbouw zelf kiezen. Deze vind je onder de noemer ‘Daklicht’. Standaard staat deze op ‘geen daklicht’, maar je kunt hier ook kiezen voor verschillende vormen en combinatiemogelijkheden.

Uitbouw glazen dak 2@2x

De opties voor jouw glazen dak:

Lessenaar, één vak:
Aflopend in hoogte, om het regenwater goed af te kunnen voeren. Dit model wordt ook wel ‘lessenaar genoemd’. Perfect voor de kleinere daken en woningen die al voldoende daglicht binnen krijgen.

Lessenaar, twee vakken:
Dit formaat brengt logischerwijs meer daglicht in de woning dan een glazen dak met maar één vak. 

Lessenaar, drie vakken:
De grootte van dit glazen dak leent zich beter voor een wat bredere uitbouw. 

Lessenaar, vier vakken:
De ideale optie voor echte zonliefhebbers die zoveel mogelijk daglicht willen doorlaten. Ook in een uitbouw die niet perse heel diep is. 

Zadeldak, vier vakken:
Dit model dak is vierkant, en heeft een oplopende punt in het midden waardoor het regenwater netjes afloopt langs de zijkanten. Een vierkant glazen dak zorgt bovendien voor gelijkmatigere lichtinval van bovenaf. 

Zadeldak, zes vakken:
Dit model dak is in een rechthoek, en heeft twee rijen van drie vakken tegen elkaar met een oplopende punt in het midden. Perfect voor een grotere uitbouw. 

Zadeldak, acht vakken:
Dit model dak is in een rechthoek, en heeft twee rijen van vier vakken tegen elkaar. Het grootste glazen dak in ons assortiment die dus ook de grootst mogelijke hoeveelheid licht binnenlaat. Perfect voor wie de inval van daglicht in huis wil optimaliseren.

Uitbouw met glazen dak kosten

De kosten voor een uitbouw met glazen dak zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarbij speelt onder andere de grootte van de aanbouw mee, maar ook de extra opties die worden gekozen en de mate van afwerking. Daarnaast beïnvloedt het formaat van je glazen dak de totale kosten. Een klein glazen dak met één vak is natuurlijk goedkoper dan een groot glazen dak van acht vakken. 

Gelukkig kun je met onze ontwerptool heel gemakkelijk de kosten voor jouw aanbouw met glazen dak. Bij elke optie die je toevoegt of weghaalt, zie je de prijs direct veranderen. Zo weet je precies waar je aan toe bent en kun je de juiste afwegingen maken binnen jouw budget. Fijn, toch, die transparantie?

Let op: voor het plaatsen van een aanbouw met glazen dak heb je soms een vergunning nodig. Bekijk hier tot welke grootte je aanbouw vergunningsvrij is.

Uitbouw glazen dak 3@2x

Glazen dak aanbouwen binnen vijf dagen

Het realiseren van jouw aanbouw met glazen dak duurt bij De Prefabriek slechts vijf dagen. Hoe we dat zo snel kunnen doen? Omdat wij de uitbouw al in zijn geheel voorbereiden in onze fabriek. We werken jouw ontwerp helemaal uit in prefab en kunnen het zo vervolgens in één keer tegen jouw woning aan plaatsen. In totaal hebben we hiervoor vijf dagen nodig. We komen twee dagen van tevoren alvast op locatie om de gevel door te breken en graaf- en grondwerk te verrichten. En na de plaatsing blijven we nog twee dagen hangen om alles netjes af te werken. Daarna kun jij heerlijk genieten van jouw uitbouw met glazen pui.

 

Heb je een vraag? Wil je graag advies? Of zou je graag nog wat extra informatie ontvangen? Neem gerust contact met ons op via 020-3317470 of [email protected]. Dan helpen we je graag verder. Je bent ook van harte welkom in onze showroom. Daar kun je de materialen, designs en kleuren van alle opties uit de ontwerptool zelf beleven. En onze experts staan voor je klaar voor toelichting en advies. Een bezoek inplannen kan via ons online contactformulier. Tot snel!

Een showroomafspraak in Amsterdam plan jezelf gemakkelijk in op onze website Showroom afspraak maken. Uiteraard kan dit ook via e-mail of telefonisch als je dat prettiger vindt. Voor een afspraak in Elshout, bel of e-mail ons graag even.

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten