|

Vijf voordelen van een prefab uitbouw

Aanbouw of uitbouw laten plaatsen? Dat kan op de traditionele manier, maar je kunt ook voor een prefab uitbouw gaan. Een prefab uitbouw wordt deels of soms zelfs in zijn geheel in de fabriek gemaakt. Vervolgens wordt de uitbouw naar jouw woning gebracht om het met je huis te verbinden. Klinkt dat wel erg makkelijk? Dat is het ook! Binnen een zeer korte tijd is de door jou gewenste aan- of uitbouw gerealiseerd. Wij vertellen je graag meer over de voordelen.

Scherm­afbeelding 2023 02 14 om 15.07.10 1

Voordeel 1: de uitbouw wordt gemaakt onder ideale omstandigheden

Een aan- of uitbouw maken in je tuin is niet altijd gemakkelijk. Sommige machines zijn niet mee te nemen, in stedelijke gebieden is er soms maar weinig ruimte en de weersomstandigheden heb je ook niet altijd mee. Een prefab uitbouw wordt in een werkplaats gemaakt waar deskundigen de beste machines ter beschikking hebben. Bovendien zijn de omstandigheden altijd ideaal. Hierdoor kan met een prefab uitbouw altijd de beste kwaliteit gegarandeerd worden.

Voordeel 2: je hebt minder lang overlast

Normaal gesproken gebeurt al het werk voor je huis en in je achtertuin. Dit kost tijd en het kan je veel overlast bezorgen. Al dat gehamer en geboor de hele dag door, daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten. Met een prefab uitbouw wordt overlast tot het minimale beperkt. De meeste werkzaamheden zijn immers al in de werkplaats verricht. Dit betekent minder lawaai en ook minder rommel. Fijn voor jou en voor je buren.

Voordeel 3: je bent minder afhankelijk van weersomstandigheden

Een project kan uitlopen wanneer de weersomstandigheden ongunstig zijn. Stel je voor dat het de hele maand regent. Jij wacht op die prachtige uitbouw waar je zo naar uitkijkt, maar de neerslag gooit roet in het eten. Ook de rommel blijft hierdoor langer liggen. Met een prefab aanbouw maak je je geen zorgen meer over het Nederlandse weer. We hebben namelijk veel minder tijd nodig om de aanbouw te installeren bij jou thuis.

Voordeel 4: een prefab aanbouw is relatief goedkoop

Een prefab aanbouw is goedkoper dan een aanbouw op maat. Hierdoor is het ook een prima optie voor diegenen die een lager budget in gedachten hebben. Uiteraard kun je de aanbouw duurder maken door voor een luxere afwerking te kiezen. Hoewel het realiseren van een prefab aanbouw relatief goedkoop is, verhoog je toch flink de waarde van je woning. Mocht je je woning in de toekomst willen verkopen, dan ben je het geld dat je in je aanbouw geïnvesteerd hebt dus niet per se kwijt.

Voordeel 5: geniet snel van je investering!

De prefab aanbouw is lekker snel af. Dit betekent dat je snel kunt genieten van je investering zonder dat je eerst voor een lange tijd ongemak moet inleveren vanwege werkzaamheden in en om het huis. Richt jij jouw aanbouw in als muziekkamer, hobbykamer, werkplek of een mooie serre? Er is zoveel mogelijk!

Kun jij wel wat extra ruimte in huis gebruiken? Met een prefab aanbouw is dit mogelijk zonder dat je lang overlast hebt van werkzaamheden. Bovendien verhoog je met een aanbouw de waarde van je huis en heb jij nog meer vierkante meters die je thuis kunt noemen.

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten