|

Alles wat je moet weten over een staalframe uitbouw


Een uitbouw met een stalen frame is een constructie die aan een bestaand gebouw wordt toegevoegd om meer ruimte te creëren. Het bestaat uit staal en is geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Een stalen uitbouw wordt vaak gebruikt om extra kantoorruimte te creëren of om de leefruimte van een huis te vergroten. Ze zijn stevig, duurzaam en eenvoudig te installeren en te onderhouden. Bovendien zijn stalen uitbouwen vaak een kosteneffectief alternatief voor traditionele uitbouwen van bijvoorbeeld hout of beton.


Wat is een stalen frame?

Een stalen frame is een constructie die wordt gemaakt van staalprofielen of staaldraad. Omdat staal zo sterk is, wordt het ook gebruikt als fundament voor gebouwen, bruggen, torens en andere grote bouwwerken. Een stalen frame heeft een hoge sterkte en is daarom geschikt voor het dragen van zware lasten. Een stalen frame is ook duurzaam en heeft een lange levensduur. Het kan gemakkelijk worden gesneden, gebogen en samengevoegd om de gewenste vorm te krijgen, wat het een steeds populairder materiaal maakt in de bouw.


Waarom bouwen met een staalframe?

Er zijn verschillende redenen waarom staal een populair materiaal is voor het bouwen van frames:

Sterkte

Staal is een heel sterk materiaal en kan derhalve zware lasten dragen. Dit maakt het geschikt voor het bouwen van structuren die veel gewicht moeten dragen, zoals gebouwen, bruggen en torens. Een uitbouw van staal is dan ook veel sterker dan een uitbouw met een houten skelet.

Duurzaamheid

Staal is ook een heel duurzaam materiaal dat garant staat voor een lange levensduur. Staal loopt niet het risico om in de loop der jaren te worden aangetast door houtrot. Behalve een lange levensduur kan staal ook gemakkelijk worden gerecycled. Met de huidige politieke ontwikkelingen met betrekking tot duurzaam bouwen heeft staal ook in dit opzicht een groot voordeel ten opzichte van hout.  


Eenvoudig te bewerken

Staal kan gemakkelijk worden bewerkt om in een frame geplaatst te worden. Staal laat zich in de staalbewerking relatief makkelijk buigen, snijden en samenvoegen om de gewenste vorm te krijgen. 

Veelzijdigheid

De eigenschap van staal om zich relatief eenvoudig te laten bewerken, heeft ervoor gezorgd dat staal een veelgebruikt materiaal in de bouw is geworden. De veelzijdigheid van staal heeft voor aannemers het voordeel dat het eenvoudig kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van elk uniek bouwproject. 

Brandbestendigheid

Staal is brandbestendig en heeft een hoge hittebestendigheid. Een uitbouw met een stalen frame is qua brandveiligheid vele malen veiliger dan een uitbouw van hout.

Wat zijn de mogelijkheden met een stalen frame

De mogelijkheden van een stalen frame zijn legio. De zaken waar jouw uitbouw voornamelijk van afhankelijk van is, is de beschikbare ruimte die jij voor de uitbouw beschikbaar hebt. De vorm van je uitbouw kan rond, vierkant, rechthoekig of anderszins zijn. Voor elke stijl woning past een uitbouw.
Ook voor een uitbouw van je dak heb je meerdere keuzemogelijkheden. Je kan kiezen voor een plat dak, een hellend dak of een zadeldak. Kies een dak dat past bij de stijl van het bestaande gebouw en de functie van de uitbouw.

Als je zelf eens wil proberen welke mogelijkheden je allemaal hebt met de uitbouw voor jouw huis, maak dan hier gebruik van onze handige configurator.

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten