|

Welke voordelen biedt Keralit voor jouw aanbouw? 

Er zijn vele redenen waarom je Keralit aan je huis zou willen toevoegen. Sommige mensen kiezen ervoor vanwege de milieuvoordelen, terwijl anderen de esthetiek van het product waarderen. Wat je redenen ook zijn, hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die Keralit voor je huis kan bieden.

Wat is Keralit?

Keralit is een soort golfkarton dat veel toepassingen kent. Het is gemaakt van papier dat met chemicaliën is behandeld, zodat het duurzaam is en lang meegaat. Je kunt het gebruiken voor verpakking, isolatie of zelfs als bouwmateriaal. Keralit is onbrandbaar, wat een groot pluspunt is, en het kan wel 100 jaar meegaan. Een ander groot voordeel van het materiaal is dat het een zeer goed bouwmateriaal is. Als je een aanbouw gaat plaatsen bij je woning, is het zeker een overweging waard om na te denken over Keralit. Zo weet je zeker dat je aanbouw lang mee kan gaan!

Voordelen van K­­eralit

Keralit gevelbekleding is een geweldige keuze voor elke huiseigenaar die een duurzaam, onderhoudsarm gevelsysteemwil. Het materiaal is gemakkelijk te installeren en milieuvriendelijk. Keralit heeft ook een lange levensduur en hoeft niet geschilderd te worden. Daardoor zorgt het materiaal ervoor dat de waarde van je huis wordt verhoogd. Huiseigenaren die kiezen voor Keralit gevelbekleding kunnen erop vertrouwen dat ze een slimme investering in hun huis doen.

Nadelen van Keralit

Er zijn een paar nadelen aan Keralit bevestiging. Een daarvan is dat het vaak duurder is dan andere soorten gevelbekleding, zoals vinyl. Het wordt ook meestal geleverd in een beperkte reeks kleuren, dus het kan moeilijk zijn om er een te vinden die bij de buitenkant van je huis past. Bovendien is Keralit niet zo gemakkelijk te installeren als sommige andere soorten gevelbekleding, zodat je misschien een professionele aannemer moet inhuren om het werk te doen. Keralit is echter zeer duurzaam en onderhoudsarm, dus het kan de extra kosten op de lange termijn waard zijn.

Keralit of hout? Wat kost het?

Als het gaat om het bouwen van een aanbouw, staan de meeste mensen voor de keuze tussen Keralit en hout. Beide hebben hun voor- en nadelen, maar uiteindelijk komt de beslissing neer op de kosten. Keralit is een door de mens gemaakt materiaal dat sterk lijkt op hout. Het is bestand tegen rot en ongedierte, en het vereist geen jaarlijks onderhoud. Keralit is tegenwoordig goedkoper dan hout. Sommige mensen vinden dat het de natuurlijke schoonheid van echt hout mist. Hout is door marktwerking sterk in prijs gestegen. Hierdoor is hout duurder geworden dan Keralit. Men maakt toch nog steeds de keuze voor hout vanwege de klassieke uitstraling en het natuurlijk karakter. Hout vereist echter regelmatig onderhoud, en het is niet zo duurzaam als Keralit. Uiteindelijk komt de beslissing tussen Keralit en hout neer op persoonlijke voorkeur en budget. De meeste Nederlanders gaan voor Keralit.

Zoals je hebt kunnen lezen, zijn er veel voordelen aan het gebruik van Keralit voor je aanbouw. Het is duurzamer, niet brandbaar en heeft een zeer lange levensduur. Dit zijn verschillende punten die je zeker in je achterhoofd moet houden als je gaat kiezen voor een materiaal voor je aanbouw!

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten