|

Ruimer wonen? Dit is wat je kan doen!


Voor veel mensen is het een langgekoesterde wens. Ruimer wonen. Meer ruimte in de woonkamer staat vaak hoog op de verlanglijst. Wist je dat de woonkamer de meest gebruikte kamer in het huis is? Het is daarom belangrijk dat je je hier prettig voelt en dat je goed nadenkt over de inrichting en indeling van deze kamer. Er zijn verschillende manieren om meer ruimte te creëren en soms zijn deze manieren zelfs verrassend eenvoudig! Met een simpele aanpassing kun je al een enorm ruimtegevoel aan een kamer geven. Hoe? Dat lees je hier. 


Less is more

Een van de makkelijkste manieren om meer ruimte te creëren, is het herindelen of minimaliseren van de meubels in de woonkamer. Soms heb je door een verhuizing bepaalde stukken meegenomen die eigenlijk niet meer passen in je nieuwe woning. Soms heb je door te gaan samenwonen simpelweg te veel meubels. Hoe meer meubels, hoe drukker je kamer. Is je hoekbank te groot voor de ruimte? Kies dan voor een kleinere bank, dit kan een geweldig vergrotend effect op de kamer hebben. Je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om, in plaats van verschillende wandkasten neer te zetten, te gaan voor één grote (op maat gemaakte) wandkast. Dit maakt de aanblik overzichtelijk en rustig en daarmee krijg je meer ruimtegevoel. Wanneer je gaat minimaliseren, kun je het beste zoveel mogelijk voor rustige kleuren en effen meubels kiezen. Het doet wonderen voor de ruimte!


Laat meer licht binnen

Als je meer daglicht krijgt, zorgt dit ervoor dat je je energiek en fris voelt. Het heeft een positieve invloed op je gezondheid. Maar niet alleen dat. Licht geeft ruimte. Je kunt ervoor kiezen om meer licht binnen te laten door een glazen dak of een lichtstraat te installeren. Dit zorgt voor een fantastische lichtinval en verbindt de kamer ook nog eens met het groen buiten. Je krijgt dus in een klap licht, uitzicht én ruimte! 

Maak het optisch groter door openslaande tuindeuren

Vaak zit in oudere huizen nog een gewoon raam aan de achterkant van de woonkamer. Wanneer je dit laat vervangen door openslaande tuindeuren of een schuifpui over de hele breedte, ontstaat er een enorm ruimtegevoel. Niet alleen komt er meer licht binnen, maar doordat je direct de tuin inkijkt, lijkt de ruimte door te lopen en voelt de kamer meteen een stuk groter. Eigenlijk een must in elke woonkamer…

Ruimer wonen met een uitbouw

Wanneer je niet alleen optisch maar ook daadwerkelijk meer oppervlak in je woonkamer wilt, dan kun je denken aan een uitbouw. Als je genoeg ruimte in je achtertuin hebt dan is het de moeite waard om hier wat tuin voor op te offeren. Een kleine uitbouw kan al een geweldig effect geven. Je kunt de uitbouw ook voorzien van een glazen dak of zelfs een hele serre aanbouwen. Waar je ook voor kiest, een uitbouw is dé manier om meer woonruimte te creëren, gewoon in je eigen huis. Tegenwoordig kun je ook kiezen voor een aanbouw die al helemaal gemaakt is in de fabriek van het bouwbedrijf dit wordt ook wel prefab genoemd). De aanbouw wordt dan kant en klaar geleverd en hoeft alleen nog aan je huis gemonteerd te worden. 

Last but not least: verhuizen is altijd nog een optie

Soms zijn bovenstaande manieren voor jou nog niet genoeg om meer oppervlak te creëren. En als dan ineens je droomhuis voorbijkomt, met de ruimte die je altijd al wilde, dan is verhuizen natuurlijk ook altijd een optie. Heb je de mogelijkheid dat ene huis met die prachtige tuin te kopen? Of dat huis met die grote garage erbij? Ga er dan voor!

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten