|

Lichtstraat plaatsen in jouw uitbouw? Bekijk hier de 5 voordelen 

Een lichtstraat is perfect om natuurlijk licht in je woning te verkrijgen. Daarnaast bieden ze ook een reeks andere voordelen. Hier zijn vijf redenen waarom je zou moeten overwegen een lichtstraat in je huis te installeren.

Scherm­afbeelding 2023 02 14 om 15.29.53

Allereerst, wat is een lichtstraat?

Een lichtstraat wordt ingebouwd in een dak of plafond. Lichtstraten worden gebruikt om natuurlijk licht en ventilatie te verschaffen in ruimtes die anders donker en benauwd zouden zijn. In veel gevallen worden lichtstraten geïnstalleerd in kamers met hoge plafonds, zoals woonkamers en foyers. Lichtstraten kunnen ook gebruikt worden om de illusie van meer ruimte te creëren door het oog naar boven te trekken. Naast hun esthetische waarde zijn Lichtstraten ook energiezuinig, omdat ze helpen de behoefte aan kunstlicht te verminderen. Lichtstraten zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, en kunnen worden aangepast aan de behoeften van elk huis of kantoor.

Lichtstraten zorgen voor een perfecte lichtinval

De meeste mensen denken bij lichtstraten enkel aan meer licht, maar ze kunnen eigenlijk veel meer dan dat. In feite kunnen dakramen worden gebruikt om de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt te regelen, waardoor ze perfect zijn voor elke situatie. Als je bijvoorbeeld een lichte, luchtige ruimte wilt creëren, kun je een dakraam met een lichtstraatuitbreiding installeren. Hierdoor komt er meer licht in de kamer, waardoor deze groter en opener aanvoelt. Of, als je de hoeveelheid licht in een kamer moet verminderen, kun je kiezen voor een dakraam met een ondoorzichtig glaspaneel. Dit voorkomt verblinding en geeft de perfecte hoeveelheid licht voor elke situatie. Of je nu een ruimte wilt opfleuren of een intiemere sfeer wilt creëren, dakramen zijn de perfecte oplossing.

Dakramen zorgen voor goede isolatie

Tegenwoordig zijn dakramen van zo’n hoge kwaliteit dat ze niet alleen isoleren tegen warmte, maar ook geluid van zowel binnen als buiten het huis afbuigen. Als het bijvoorbeeld regent, zullen de beste dakramen het geluid van de regendruppels gedeeltelijk absorberen. Bovendien worden veel dakramen geleverd met een lichtkoepelverlenging, die helpt om fel zonlicht tegen te houden en verblinding te verminderen. Bijgevolg is een goede isolatie essentieel voor zowel comfort als energie-efficiëntie. Verder is het belangrijk op te merken dat dakramen een aantrekkelijke toevoeging kunnen zijn aan elk huis, en zowel natuurlijk licht als een gevoel van openheid geven.

Lichtstraten die opengezet kunnen worden

Dakramen zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in je huis binnen te laten en kunnen helpen je energierekening laag te houden. En in de zomer kunnen dakramen die je kunt openen ook helpen om je huis koel te houden. Door het dakraam uit te schuiven en open te zetten, laat je warme lucht ontsnappen en laat je koelere lucht circuleren. Dit kan helpen om de rand van een hete dag weg te nemen en je huis comfortabeler te maken. Dus, als je een manier zoekt om deze zomer koel te blijven, overweeg dan om een of twee lichtkoepels te installeren.

Veel keuze uit verschillende lichtstraten

Als je op zoek gaat naar een lichtstraat, heb je het grote voordeel dat er veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar zijn. Hierdoor is er vrijwel altijd een perfecte lichtstraat beschikbaar voor jouw uitbouw!

Perfecte uitstraling voor je interieur

Tot slot brengt een lichtstraat niet alleen maar praktische voordelen. De lichtstraat is namelijk ook een perfecte toevoeging aan je interieur. Dit komt omdat een lichtstraat een zeer luxueuze uitstraling heeft. Het dakraam past dan ook in vrijwel ieder interieur!

Lichtstraten hebben veel voordelen die ze tot een goede keuze voor uw huis maken. Van het natuurlijke licht dat ze binnenlaten tot de luxueuze uitstraling, er zijn genoeg redenen om voor lichtstraten te kiezen bij uw volgende woningverbeteringsproject. Met zoveel keuzemogelijkheden en beschikbare types zult u zeker het perfecte dakraam voor uw behoeften vinden.

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten