|

Jouw uitbouw goed isoleren? Dit zijn de mogelijkheden. 

De meeste mensen denken pas aan isolatie als ze in de winter tocht door hun muren en kieren van de ramen voelen komen. Zelfs dan denken veel mensen er alleen aan om hun zolder of kruipruimte meer te isoleren. Maar wat als je isolatie wilt toevoegen aan een uitbouw van je huis? Hier zijn al je opties!


Waarom isoleren?

Er zijn veel redenen om je aanbouw te isoleren. De meest voor de hand liggende reden is om de warmte in de winter en de koelte in de zomer binnen te houden. Dit kan leiden tot grote besparingen op je energierekeningen, omdat je je verwarmings- en koelsystemen minder hoeft te gebruiken. Het isoleren van je aanbouw kan ook helpen om het geluid van buiten te verminderen, waardoor het een rustiger en meer ontspannend ruimte wordt. Bovendien kan het isoleren van je uitbouw helpen om je spullen te beschermen tegen extreme temperaturen, waardoor de kans op schade afneemt. Dus wat je reden ook is om je aanbouw te isoleren, er zijn zeker voordelen.

Opties voor optimale isolatie

Pir platen

Als je op zoek bent naar een manier om je huis te isoleren en op energiekosten te besparen, overweeg dan het gebruik van pir-platen. Pir staat voor “polyisocyanuraat,” en deze platen zijn gemaakt van een soort hardschuim isolatie. Ze worden gewoonlijk gebruikt in commerciële en industriële toepassingen, maar ze kunnen ook in huizen worden gebruikt. Pir platen zijn verkrijgbaar in verschillende diktes, zodat je de platen kunt kiezen die het beste aan je behoeften voldoen.

Glaswol/steenwol

Glaswol of steenwol is een zeer populair isolatiemateriaal. Het wordt gemaakt uit zand en glas en heeft een hoge isolatiewaarde. De impact op het milieu is door de materiaalkeuze erg laag, waardoor het perfect is voor het isoleren van de uitbouw!

HR++ Glas

HR++ glas is een van het betere keuzes als het gaat om isolatieglas. Het glas laat enorm weinig kou door en zorgt voor een perfect binnenklimaat. Het is zeer verstandig om je ramen te vervangen als deze niet HR++ glas hebben! Wil je nog meer isolatie, kies dan voor HR+++ glas!

Spouwmuurisolatie

Een spouwmuur is een ruimte die tussen twee muren bestaat, van ongeveer 8 centimeter. Deze ruimte wordt opgevuld met speciaal isolatiemateriaal om de kou buiten te houden.

Groendak

Een groendak is een perfecte manier om het dak van de uitbouw te voorzien van isolatie. Een groendak laat namelijk minder snel kou door het dak de uitbouw inkomen. Daarnaast heeft een groendak ook nog voordelen voor de afvoer van water en de luchtkwaliteit!

Nadelen van isolatie

Een van de belangrijkste nadelen van isolatie is dat het de verwarming van een woning kan bemoeilijken. Dit komt omdat isolatie werkt door warmte vast te houden in een ruimte. In een uitbouw kan dit betekenen dat de warmte van het huis de uitbouw niet kan bereiken, waardoor deze koud en oncomfortabel wordt. Een ander nadeel van isolatie is dat het de ventilatie van een uitbouw kan bemoeilijken. Dit komt omdat isolatie kan verhinderen dat de lucht vrij kan circuleren, wat leidt tot condensatie en vochtproblemen. Ten slotte kan isolatie ook duur zijn om te installeren. Voor sommige mensen kunnen de initiële kosten echter onbetaalbaar zijn.

Voordat je een beslissing neemt, is het verstandig om een deskundige te raadplegen en diens professionele mening te vragen over wat in jouw specifieke situatie het beste is. Met een beetje onderzoek en planning zorg je ervoor dat je uitbouw goed geïsoleerd is en bestand is tegen alles wat moeder natuur in petto heeft.

Terug naar overzicht

Ontwerp nu jouw aanbouw in onze configurator

  • Snel en makkelijk jouw uitbouw ontwerpen
  • Speel met alle mogelijkheden
  • Direct inzicht in de kosten