Specificaties aanbouw

Dak van de aanbouw

Het dak van de aanbouw bestaat uit een houten balklaag op afschot voorzien van OSB dakplaten en wordt voorzien van een “warm dak” systeem. Dit wil zeggen dat de isolatie (PIR isolatie 140mm) aan de buitenzijde van de dragende constructie wordt aangebracht. Op de isolatie wordt EPDM dakbedekking gemonteerd.  De totale RC-waarde is 6,0.
Het plafond wordt voorzien van gipsplaten en wordt sausklaar afgewerkt. De afwatering van het dak gaat via een HWA uitloop (hemelwaterafvoer) naar beneden en zal aangesloten worden op het bestaande afwatering systeem.

Wanden van de aanbouw

De wanden worden opgebouwd door middel van een HSB systeem (houtskeletbouw) met 120 mm isolatie. Aan de buitenzijde worden naar uw keuze rabatdelen of metselelementen geplaatst met 40 mm harde isolatie. De totale Rc-waarde is 4,0 bij metselwerk aan de buitenzijde. De keuze voor de soort steen of rabatdelen zal samen met u worden gemaakt. De binnenzijde bestaat uit een 9 mm OSB plaat met 12 mm gipsplaat. Deze wanden worden behangklaar afgewerkt.

Kozijn van aanbouw

De aanbouw wordt naar uw keuze voorzien van een houten of kunststof kozijn met een standaard kleur naar uw keuze. Qua type kozijnen kunt u kiezen uit de openslaande deur, de openslaande deur met roedes, een 2-delige schuifpui of een 4-delige schuifpui. De kleurkeuze voor de kozijnen bestaat uit RAL 9016 of RAL 7016. Aluminium kozijnen zijn tegen meerprijs leverbaar.

Vloer van de aanbouw

De vloer van de aanbouw is van beton (zoals ook wordt toegepast wanneer men kiest voor een traditionele bouwmethode). Deze vloer is ontwikkeld voor ons prefab systeem. Het is een voorgespannen betonvloer voorzien van isolatie. De totale Rc-waarde is 3,5. Op de betonvloer wordt een droogbouwsysteem geplaatst. Het droogbouwsysteem wordt opgebouwd met 20mm isolatie met daarover 20mm fermacel-vloer. In deze vloer worden de leidingen en eventueel vloerverwarming toegepast.

De Beglazing

De kozijnen worden voorzien van HR++ glas met Komo-certificaat, K-waarde is 1,1 W/m2K. De isolatiewaarde van glas wordt weergegeven in de K waarde (ook wel warmtedoorgangscoëfficiënt of warmtetransmissiecoëfficiënt genoemd) en is de hoeveelheid warmte die door het glas verloren gaat. Hoe lager de K waarde is, hoe minder warmte er verloren gaat en hoe beter dus de isolerende werking van het glas.

Het Beslag

Alle nieuwe ramen en (schuif)deuren worden voorzien van inbraakwerend beslag met inbraakwerendsheidklasse 2.

Electra/installatie

In de aanbouw wordt standaard het volgende aan installatiewerk meegenomen:
– 1 Centraal lichtpunt in het plafond met schakelaar
– 2 x Dubbele wandcontactdoos
– Verplaatsen bestaande radiator
Uiteraard kunnen tegen meerprijs aanvullende installatietechnische voorzieningen worden gerealiseerd.

Aftimmeren aanbouw binnenzijde

De aansluitingen van de bestaande wanden op de nieuwbouw zal worden afgewerkt door middel van de HSB wand. De aansluiting van de beide plafonds wordt afgewerkt met een 12 mm gipsplaat.

Aftimmeren aanbouw buitenzijde

Wanneer u bij de aftimmering buiten voor hout gekozen heeft, zal de boei en eventuele overstek worden gemaakt van 18mm WBP (10 jaar garantieplaat) wit gegrond.
Wanneer u voor kunststof afwerking heeft gekozen zal de boei en eventuele overstek worden gemaakt van Unipanel 18mm kleur (RAL 9010).

Bouwkundige informatie

Grondwerk en fundering

Voor het realiseren van de fundering wordt de bouwput uitgegraven, overtollige grond wordt afgevoerd in bigbags. Voor deze werkzaamheden dient er 4 meter achter de scheiding van de toekomstige aanbouw vrij te zijn. Er worden 4 stalen funderingspalen aangebracht. Hiervoor wordt standaard gerekend met 4 stalenbuis-palen elk met een lengte van 5 meter. Wanneer er een sondering beschikbaar is kunnen we deze post uitsluiten. Wanneer er geen sondering aanwezig is zullen wij dit na de werkzaamheden verrekenen.

Vergunning

De aanvraag voor de omgevingsvergunning en de begeleiding van dit hele traject kan door De Prefabriek uitgevoerd worden. Controleer of uw uitbouw een vergunning nodig heeft.

Lees hier meer over vergunningen.

Bestrating, beplanting en erfafscheiding

Er is niet gerekend met het verwijderen, aanhelen of repareren van het bestaande straatwerk – beplanting – erf afscheiding. Ook niet met het verwijderen van bestaande overkappingen balkons e.d. Wanneer wij de offerte op locatie komen bespreken zal dit worden opgenomen en mee worden genomen in de definitieve offerte.

Lood in gevel

Bij de bovenaansluiting van de aanbouw wordt een loodslab geplaatst. Ook zullen wij zorgen voor een waterdichte afwerking van de binnen naar de buitenmuur.

Doorbraak

Wanneer u in de offerte module heeft gekozen voor een muurdoorbraak in de bestaande achtergevel, zal de achtergevel worden opgevangen en worden voorzien van een stalen portaal constructie. Dit onderdeel zal altijd worden berekend door een erkende constructeur. De doorbraak wordt rondom afgewerkt en brandwerend bekleed. Het sloopafval zal in bigsbags worden neergezet en door ons worden afgevoerd.

Algemeen

Montage in 5 dagen

De uitbouw wordt binnen 5 werkdagen geplaatst en opgeleverd conform de afspraken in de offerte. Wij gaan er van uit dat stroom, water, sanitair en eventuele andere voorzieningen door u beschikbaar worden gesteld. De aanbouw wordt op uiterlijk de vijfde dag bezemschoon opgeleverd.

3D impressie / Detailtekeningen

Na het verlenen van de opdracht worden de detailtekeningen gemaakt welke ter goedkeuring naar u gestuurd zullen worden. Ook worden er 3D impressies aangeleverd van uw aanbouw waarin u exact kunt zien hoe de aanbouw er uit komt te zien.

Garantiebepaling

  • Constructie en montage: 10 jaar
  • Beslag (hang- en sluitwerk): 3 jaar
  • Kozijnbeglazing: 10 jaar
  • Bouwkundig werk: 10 jaar
  • Elektrische elementen en installatiewerk: 2 jaar

Levertermijn

Na ontvangst van de getekende offerte kan de aanbouw binnen twaalf werkweken worden geleverd. Hierbij zijn wij afhankelijk van onze leveranciers. Wanneer de planning in het geding komt door vertraging van onze toeleveranciers brengen wij u hiervan tijdig op de hoogte.